Drożdże piwne (Saccharomyces cerevisiae) charakteryzują się wysoką zawartością witamin z grupy B, białek, aminokwasów oraz związków mineralnych takich jak cynk, fosfor, magnez, selen, chrom. Dzięki tak bogatemu kompleksowi składników obserwuje się ich pozytywny wpływ na kondycję skóry i sierści zwierząt, funkcjonowanie układu nerwowego, jak również równowagę mikrobiologiczną jelit. Produkt w 100% naturalny, bez sztucznych wypełniaczy, niemodyfikowany genetycznie. Drożdże browarnicze posiadają przyjemny dla zwierząt smak, są przez nie chętnie przyjmowane.
Zalety BARFeed Brewers Yeast:
- bogate w witaminy z grupy B białka, aminokwasy itp.
- pozytywnie wpływają na skórę i sierść
- produkt w 100% naturalny
- posiadają przyjemny dla zwierząt smak
- chętnie przyjmowane przez czworonogi
- wpływają korzystnie na rozwój młodego organizmu
- u suk karmiących zwiększają wartości odżywcze mleka
- wspomagają układ nerwowy
- regulują florę bakteryjną jelit
- wiążą substancje szkodliwe i usuwają je z organizmu
Sposób podania i dawkowanie:
Dzienni zaleca się podawać następujące ilości produktu w trakcie posiłku, w zależności od masy ciała zwierzęcia:
koty i psy: na każde 10kg - 1 płaska miarka (można podzielić na dwie porcje i podawać wraz z karmą rano i wieczorem)
Opakowanie zawiera miarkę.
Składniki:
- drożdże nieaktywne (Saccharomyces cerevisiae)
Analiza składu:
- białko surowe 45%
- włókno surowe 22%
- tłuszcz surowy 4.2%
- popiół surowy 6%
Produkty linii BARFeed są kierowane do właścicieli zwierząt żywionych dietą BARF oraz zwolennikom naturalnego pokarmu. Zawarte w nich substancje są w jak najmniejszym stopniu przetwarzane i mają prozdrowotne działanie. Wszystkie składniki linii BARFeed owoce, warzywa i zioła są jakości spożywczej (Human Grade) i pochodzą z kontrolowanych organicznych farm i ekologicznych upraw. Wszystkie umieszczane są w szczelnym, hermetycznym opakowaniu, które gwarantuje zachowanie świeżości i dobrego smaku. Produkty linii BARFeed nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, substancji wzmacniających smak, składników modyfikowanych genetycznie (GMO).