Logowanie - Rejestracja
Przechowalnia: 0 produktów Twój koszyk: 0 produktów do kasy
Jesteś tutaj:

BARFeed Egg Yolk żółtko kurzych jaj w proszku

BARFeed Egg Yolk żółtko kurzych jaj w proszku
Producent: Regis Vetfood
Wariant produktu:
Ilość Nazwa Cena
140g Kod produktu: KME-19302
Wysyłka w ciągu 24 h
46.11
InPost Paczkomaty 24/7: 15.99 zł
Kurier GLS: 20 zł
ORLEN Paczka: 13 zł
Odbiór osobisty Herbsta 1: 0 zł
Zapytaj o produkt

Naturalne, suszone i sproszkowane żółtko jaj kurzych jest bogatym źródłem energii, witamin, minerałów oraz kwasów tłuszczowych. Kondycjonuje stan i wygląd skóry oraz sierści. Zawarte w żółtku kwasy tłuszczowe omega-3 oraz lecytyna działają przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo. Zawarta w nim luteina usprawnia pracę mózgu, poprawia koncentrację i pamięć, ponad to zapobiega uszkodzeniu siatkówki oka i ma silne właściwości przeciwutleniające, dzięki czemu spowalnia proces starzenia się u zwierząt i chroni je przed nowotworami. Żółtka obfitują też we wzmacniającą kości i skórę witaminę D oraz witaminy z grupy B, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Kompozycję tę dopełniają sole mineralne, m.in. żelaza, dlatego żółtko polecane jest zwierzętom z anemią. Żółtko jaja kurzego stanowi smaczne i bardzo odżywcze uzupełnienie codziennej diety. Dodane do posiłku podnosi jego walory smakowe.

Zastosowanie BARFeed Egg Yolk :

  • ochrona przed szkodliwym działaniem promieni UVA
  • działa przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo
  • usprawnia pracę mózgu
  • poprawia koncentrację i pamięć
  • spowalnia proces starzenia się
  • chroni przed nowotworami
  • polecane zwierzętom z anemią
  • ochrona wzroku
  • poprawa kondycji sierści i skóry
  • wsparcie wątroby i trzustki
  • poprawa muskulaturę
  • wspomagająco w okresach linienia
  • naturalne uzupełnienie niedoborów w organizmie

Dawkowanie:
Dziennie zaleca się podawać następujące ilości produktu w trakcie posiłku w zależności od masy ciała zwierzęcia. Koty i psy, na każde 10kg, 1 płaska łyżka stołowa.

Składniki:

  • sproszkowane żółtko jaja kurzego


Analiza składu:

  • białko surowe 33%
  • oleje i tłuszcze surowe 58%
  • popiół surowy 4%
  • włókno surowe 0%