Brit Functional Snack Mineral Ham Kelp Puppy
Brit Functional Snack Mineral Ham Kelp Puppy to wyjątkowe, bezzbożowe przysmaki dla szczeniąt, które nie tylko zaspokajają ich potrzebę smakołyków, ale też wspierają ich zdrowy rozwój. Białko z unikalnych źródeł, jak szynka, dostarcza młodym organizmom niezbędnych aminokwasów do prawidłowego wzrostu.
Przysmaki te zostały wzbogacone o specjalne składniki, które pomagają utrzymać optymalny balans minerałów niezbędnych dla zdrowego wzrostu szczeniąt. Montmorylonit jest naturalnym minerałem, który pomaga utrzymać zdrową florę jelitową, a skorupka jaj dostarcza naturalnych źródeł wapnia i fosforu, które są kluczowe dla prawidłowego rozwoju kości i zębów.
Funkcjonalne składniki takie jak pałeczki kwasu mlekowego, kwasy fulwowe czy ekstrakt z kantalupy, wspomagają zdrowie układu pokarmowego, odporność oraz dostarczają niezbędnych witamin i minerałów.
Brit Functional Snack Mineral Ham Kelp Puppy to doskonała nagroda dla Twojego szczeniaka podczas spacerów, treningów, czy po prostu leniuchowania w domu. Przysmaki są wolne od zbóż i ziemniaków, więc są odpowiednie dla szczeniąt i psów w każdym wieku. Wybierając te przysmaki, masz pewność, że dbasz o zdrowy rozwój swojego pupila bez żadnych wyrzutów sumienia.
dehydratyzowana szynka (26%), dynia (22%), soczewica czerwona (16%), płynna skrobia roślinna (14%), białko* łososia (8%), sos* z łososia (5%), kolagen* (4%), skorupki jaj (1,2%), suszone algi morskie Kelp (1%), montmorylonit (1%), olej z łososia (1%), kwas fulwowy (0,5%), minerały, ekstrakt z melona Kantalupa (0,01 %), Lactobacillus acidophilus HA – 122 inaktywowane (15x109 komórek/kg)
*hydrolizat
- białko surowe 28%
- zawartość tłuszczu 4%
- wilgotność 17%
- popiół surowy 9,2%
- włókno surowe 0,9%
- wapń 1,2%
- fosfor 0,7%
- sód 0,4 %
- omega-3 0,15%
- omega-6 0,4 %
Dodatki żywieniowe w 1 kg:
- cynk (3b606) 150 mg
- żelazo (3b106) 90 mg
- mangan (3b504) 80 mg
- miedź (3b406) 18 mg
- selen (3b8.10) 0,2 mg
Zawiera konserwanty zatwierdzone przez UE:
- kwas cytrynowy (E 330)
- kwas DL – jabłkowy (E 296)