Muscle Booster skutecznie wspiera budowę masy mięśniowej
- Podnosi siłę, wydajność i wytrzymałość mięśni
- Minimalizuje powysiłkowe uszkodzenia mięśni
- Wspomaga regenerację powysiłkową
- Przyspiesza rekonwalescencję
Pokarm uzupełniający na bazie hydrolizowanego białka z mięsa wołowego oraz suszonych jaj kurzych. Lekko strawne i dobrze wchłanialne białko o wysokiej wartości biologicznej dostarcza organizmowi psa wszystkie niezbędne aminokwasy, skutecznie wspomagając rozwój muskulatury i siły mięśniowej oraz skracając czas rekonwalescencji po chorobach przebiegających ze znacznym ubytkiem masy ciała.
Tłuszcz jajeczny i niewielki dodatek wyselekcjonowanych węglowodanów zapewniają szybki zastrzyk energii i podnoszą wydajność organizmu psa w trakcie wysiłku.
Preparat dedykowany psom sportowym i pracującym, sukom hodowlanym w trakcie laktacji i późniejszego powrotu do optymalnej kondycji, zwierzętom w trakcie rekonwalescencji oraz po zabiegach ortopedycznych związanych z długim unieruchomieniem i spadkiem masy mięśniowej.
Hydrolizowane białko wołowe – białko mięsne pozyskane z europejskiej wołowiny. Hydrolizacja enzymatyczna białka zapewnia doskonałą przyswajalność, co minimalizuje ryzyko wystąpienia stanów katabolicznych nawet u zwierząt obciążonych dużym wysiłkiem fizycznym. Jest źródłem wszystkich niezbędnych aminokwasów.
BCAA – egzogenne aminokwasy rozgałęzione, niezbędne do rozwoju muskulatury i kształtowania sylwetki psa sportowego. Zwiększają wzrost włókien mięśniowych oraz skutecznie chronią je przed procesami katabolicznymi.
Tauryna – aminokwas biogenny niebiałkowy o dużej aktywności biologicznej. Przyspiesza regenerację mięśni po treningu i nasila procesy anaboliczne, jednocześnie minimalizując katabolizm mięśni. Wzmacnia skurcz mięśnia sercowego.
Bromelaina – enzym rozkładający białko, aktywnie wspierający organizm w jego trawieniu. Wykazuje działanie przeciwzapalne – hamuje działanie prostaglandyn prozapalnych, zmniejszając tym samym ból i opuchliznę po urazach sportowych oraz przyspiesza gojenie ran.
Sproszkowane jaja – tłuszcz z żółtka jaja kurzego dostarcza energii ale również stanowi cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz fosfolipidów np. choliny mającej prozdrowotny wpływ na wątrobę. Białko jaja jest źródłem wartościowego białka.
Witaminy z grupy B – biorą udział w przemianach metabolicznych prowadzących do powstania energii, w tym pozyskania energii z aminokwasów oraz wykorzystania glikogenu mięśniowego. Biorą udział w procesie tworzenia czerwonych krwinek i pozytywnie wpływają na transport tlenu do komórek. Przyczyniają się do właściwego funkcjonowania układu nerwowego
Zawartość substancji aktywnych w 100g
- Wartość energetyczna 448 kcal/1886 kJ
- Białko (g)72
- Tłuszcz (g)15
- Węglowodany (g)6,2 – w tym cukry (g)1,0
- Włókno (g) mniej niż 0,5
- Sól 0,48
- Hydrolizat białka wołowego (g)50000
- Proszek jajeczny (g)38000
- Maltodekstryna (mg)4389
- L-glutamina (mg)1600
- L-arginina (mg)1000
- Tauryna (mg)800
- L-leucyna (mg)1600
- L-izoleucyna (mg)800
- L-valina (mg)800
- Bromelaina (mg)700
- Witamina C (mg)120
- Inulina (mg)60
- Witamina B3 (mg)94
- Witamina B637
- Witamina B12 (μg)0,05
- Wilgotność (%)6